Companii inscrise

Cei mai importanti producatori

Directia Silvica Bistrita-Nasaud

Atelierul de Trǎsuri si Sǎnii
Membru CCIBN

Atelierul de Trǎsuri si Sǎnii.
Centrul de Valorificare a Produselor Padurii Bistrita este o subunitate a Directiei Silvice Bistrita-Nasaud, din Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA, in cadrul caruia functioneaza din anul 2005 si Atelierul de confectionat trasuri si sanii, condus de ing. Simion Bodor.
Anual se realizeaza aici peste 30 de trasuri, sanii, sarete, carute, din diverse modele. Trasurile si carutele se pot include in trei mari categorii, in functie de destinatie: pentru agrement, pentru antrenamente (competitii sportive), respectiv utilitare.
Trasurile pentru concursurile de atelaje (cu cai lipitani) au un design special si sunt proiectate sa reziste la conditii de uzura mai solicitante. Trasurile pentru promenada (cu coviltir rabatabil) sunt apreciate pentru evenimente speciale, cum ar fi nuntile, sau pentru plimbari de agrement. Carutele si trasurile utilitare au infrastructura si gabaritul adecvate pentru transport de marfa, fiind dotate cu roti cu pneuri. Saniile sunt realizate in doua modele: sanie de agrement si sanie rustica, cu 4, 6 sau 8 locuri.
Portofoliul de clienti include atat Hergheliile administrate de Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA prin “Directia de Crestere, Exploatare si Ameliorare a Cabalinelor”, cat si administratii publice locale, societati private sau diversi crescatori de cai, care ofera servicii de turism ecvestru si eco-turism. Exista perspective si pentru extinderea pietei peste hotare, de curand au fost confectionate si acceptate niste mostre de trasuri unicat pentru export.
Incepand din anul 2015 s-a inregistrat o cerere crescuta de trasuri de agrement si de sanii din mai multe judete ale tarii, de la detinatorii de pensiuni agro-turistice in zone rurale.
De asemenea, in atelierul nostru se confectioneaza la cerere si boxe pentru cai, indispensabile oricarui crescator profesionist de cai.

  • Atelier de sani si trasuri

Contact

Inscrise

Companiile producatoare din judetul Bistrita-Nasaud

Back to top