Companii inscrise

Cei mai importanti producatori

SILVANIA INTERNATIONAL PROD

Lunca-Ilvei
Membru CCIBN

“Compania noastra are ca obiect principal de activitate industrializarea și prelucrarea lemnului, reușind astfel de a da un plus de valoare lemnului printr-o gamă diversificată  de produse rezultate din lemn, un dar al naturii. Prin activitatea noastră punem accent pe mediul înconjurător , sprijinind activitățile de reîmpădurire; pentru activităţile desfăşurate deţinem certificate de calitate – SR EN ISO 14001:2005, SRAC OHSAS 18001:2007 ,ISO 9001:2008, fiind certificați FSC(Forest Stewardship Council) se poate urmări într-un mod transparent circuitul materialului lemnos din punctul de exploatare până la beneficiarii noștri.”

PRODUSE OFERITE:

1.CHERESTEA

Livrăm cherestea de rășinoase de diferite tipuri și dimensiuni, dușumea și lambriuri în funcție de cerințele beneficiarilor.  Avem piață de desfacere în țările din Comunitatea Europeană (Austria, Italia, Grecia, Ungaria), în țările arabe (Iordania, Arabia Saudită, Kuweit, Liban etc.) în Turcia precum și în România. Livrăm cheresteaua uscată (umiditate între 8-18%) deoarece avem în dotare 8 uscătoare performante cu o capacitate de aproximativ 6000 mc/lună. Transportul cherestelei se face atât auto cât și vagonabil (CFR) în containere. Mare parte a cherestelei provine din lemn certificat FSC deoarece pe piață, în prezent, există un interes crescut pentru producerea și comercializarea produselor certificate, care oferă garanția că lemnul utilizat în produsele finite provine din păduri gestionate durabil, pe criterii sociale, economice și ecologice.

2.ELEMENTE STRATIFICATE DIN LEMN

Producem elemente lamelare stratificate din cherestea de rășinoase pentru ferestre și uși. Pe lângă acestea producem diferite panouri și elemente pentru construcții.

Elementele lamelare stratificate pentru ferestre se fac de obicei din trei straturi și se produc în două moduri :

a) Elemente lamelare triplu stratificate fixe , adică fețele sunt lungimi continue, fără îmbinare , iar mijlocul este îmbinat în dinți. Acestea se concep pe diferite dimensiuni cu lungime de la 0,5m la 3m; grosime x lățime: 74 x 88 mm ; 74 x 95 mm.

Se livrează în următoarele proporții: de la 0,5 m – 2 m = 70% din cantitate și peste 2 m = 30% din cantitate;

b) Elemente lamelare triplu stratificate îmbinate în dinți cu lungime 6m; grosime x lățime 74 x 87 mm ; 74 x 95 mm.

Elementele lamelare pentru uși se produc fie din două straturi pentru ușile de interior, fie din trei straturi pentru ușile de exterior, în două moduri:

Elemente lamelare duo și triplu stratificate fixe cu fețele continue cu următoarele dimensiuni:

Lungime de la 0,5m la 3m;

Grosime x lățime : 48×120 ; 48×145 ; 74×120 ; 74 x 145 mm;

Se livrează în proporție de 50% sub 2 m din numărul de bucăți și 50% peste 2 m din numărul de bucăți;

Elemente lamelare duo și triplu stratificate îmbinate în dinți:

Lungime 6 m;

Grosime x lățime: 48×120 ; 48×145 ; 74×120; 74×145 mm;

Pentru uși se produc și panouri îmbinate în dinți.

Lungime 6 m;

Grosime x lățime: 24×650; 42×650; 48×650 mm;

Producem și diferite elemente pentru construcții folosite ca și pereți de case, pergole etc.

3.RAME PLIABILE

Ramele pliabile sunt produse folosite la ambalaje pentru piese grele, precum piese auto, piese pentru diverse utilaje pe varietăți de europaleți cu 4 și 6 balamale. Produsul este realizat pe o linie de fabricație automatizată. Ambalajul are o largă întrebuințare fiind destinat atât pieței interne cât și celei internaționale.

4.CONSTRUCȚII(CASE DIN LEMN)

Realizăm case pe o structură din lemn lamelar cu o tehnologie de îmbinare prin chertare în sistem BLOCKHAUS. Grosimea pereților variază în funcție de construcție (42 ,60, 70, 90, 120 mm). Casele sunt dotate cu lambriuri și dușumele din lemn stratificat, tâmplărie termopan din lemn stratificat cu sticlă și feronerie, obloane la cerere. Avem peste 100 de modele, care au avut succes atât în țară cât și în străinătate (Spania, Franța, Italia, Turcia). Executăm case și după proiectul clientului.

5.STRUCTURI PENTRU HALE ȘI ACOPERIȘURI CU ÎMBINARE-FERME CU PLĂCI MULTICUI:

           Fermele cu plăci multicui sunt componente structurale pentru construcții, utilizate atât pentru construcții rezidențiale cât și comerciale sau industriale. Sunt produse pe principiul grinzilor cu zăbrele, îmbinând dulapi de lemn de diferite lățimi prin presare cu plăci metalice multi-cui, plăci care asigură o prindere rigidă a îmbinărilor. Fermele pot fi de diferite forme, cele mai des utilizate fiind cele: triunghiulare, trapezoidale, curbate, foarfecă, etc. putând obține acoperișuri: în doua ape, în patru ape, în L sau T, în formă de clopot, acoperiș olandez, etc. Un tip extrem de mult utilizat este ferma de mansardă. Este tipul de fermă care într-o singură piesă oferă structura pentru podea, pereții attic, tavan, structura pentru acoperiș.

6.IZOLAȚII PENTRU CONSTRUCȚII DIN LÂNĂ DE OAIE

De asemenea, mai avem în derulare un proiect cu un impact major în domeniul construcțiilor și materialelor folosite pentru izolații, este vorba despre izolatiile din lână de oaie. Izolația de lână se folosește ca izolator termic și fonic, atât la construcții de lemn (case pe structură de lemn, din lemn masiv, din bârne, lemn rotund etc), cât și la casele de cărămidă.

Izolația din lână de oaie este un material unic, cu capacitatea sa de a respira. Practic, asta înseamnă că are capacitatea de a absorbi şi de a elibera umiditatea din aerul înconjurător, fără să compromită eficienţa termică. Când fibrele de lână absorb umiditatea, ele generează cantităţi mici de căldură. Această căldură ajută la prevenirea formării condensului, adică evită formarea de mucegai.Lâna este un material higroscopic, ceea ce înseamnă că acesta este gândit pentru a absorbi până la 30% – 40% din propria greutate în umiditate, fără a deveni umed la atingere. Această proprietate este specifică izolației de lână și nu compromite capacitatea sa de izolare, spre deosebire de celuloză sau izolația din vată de sticlă.

Lâna îşi păstreaza forma. Datorită fixării genetice a fibrelor, lâna revine mereu la grosimea şi densitatea originală, caracteristică-cheie când vine vorba de o izolație eficientă și de durată.Având în vedere ca lâna are și un anumit grad de umiditate, izolația din lână de oaie este rezistentă la foc, se stinge automat în momentul în care flacăra este îndepărtată. O proprietate căreia i se acordă uneori prea puţină atenţie: lâna are capacitatea de a reduce zgomotul. S-a dovedit a fi un foarte bun absorbant fonic atât la pereţi cât şi la tavane.

  • Case din lemn
  • Cherestea
  • Elemente stratificate din lemn
  • Izolatii din lana de oaie
  • Placi metalice multi-cui
  • Rame pliabile

Contact