Companii inscrise

Cei mai importanti producatori

RCB ELECTRO '97

Producator de cabluri electrice
Membru CCIBN

RCB Electro 97, în topul producătorilor de  cabluri electrice din Romania

Compania produce o gamă variată de cabluri electrice, respectând toate normele de conformitate din domeniu

Trei acționari cu experiență în domeniul construcțiilor și, mai ales, în domeniul producerii și comercializării de cabluri electrice au pus, în anul 1997, bazele companiei RCB Electro 97. Ulterior, la conducerea afacerii au rămas doar doi acționarii inițiali, care s-au concentrat pe dezvoltarea companiei producătoare de cabluri și conductoare izolate pentru aplicații și segmente de piață variate.

  „Creșterea cererii în domeniul construcțiilor, în general, a creat premisele ca RCB Electro 97 SA Bistrița să se dezvolte permanent.Alături de un management performant, bazat pe obiective ambițioase, și cu un management al riscului bine pus la punct, astăzi, RCB Electro a reușit să devină una din firmele de top în domeniul cablurilor electrice de joasă tensiune și a unei game de cabluri speciale din domeniul construcțiilor rezidențiale, non-rezidențiale și cele industriale”.

     Produse de calitate, conform normelor europene

RCB Electro produce și comercializează atât cabluri speciale, cât și cabluri uzuale, folosite la diverse aplicații, de la branșarea de la magistrale, până la aproape toate aplicațiile interioare ale cablurilor de energie – iluminat, prize, cabluri de date, telefonie, TV, fotovoltaice, pentru aparataj de uz casnic.

Astfel, portofoliul companiei cuprinde o gamă variată de cabluri electrice, de la conductoare izolate pentru instalații electrice, cabluri flexibile și cabluri de energie de joasă tensiune, până la cabluri de semnalizare, de control, cabluri coaxiale, cabluri pentru instalații de avertizare incendiu, pentru instalații electrice și  cabluri pentru aplicații fotovoltaice.

Toată gama de cabluri RCB Electro este realizată în conformitate cu legislația în vigoare și cu normele Uniunii Europene, compania deținând licențe și declarații de conformitate emisa de OICPE/VDE, organisme care se regăsesc pe lista NANDO a Uniunii.

„Calitatea serviciilor noastre, dar și a produselor, este prioritatea managementului firmei, iar acest lucru se realizează datorită unei echipe manageriale cu o bună experiență și a unui colectiv de oameni profesioniști. Însă, cu o tehnologie și un laborator de ultimă generație, se creează premisele să fim un partener de încredere în domeniul construcțiilor și producției de cabluri electrice”, susține Florin Urite.

Astfel, tehnologiile de producție utilizate de RCB Electro sunt de ultimă generație, împreună cu sisteme informatice de urmărire a productivității și controlului din cele mai performante.

În plus, cum angajații au un aport deosebit la obținerea unor produse de calitate, compania alocă permanent timp și bani pentru instruirea celor peste 100 de angajați, recrutând totodată oameni cu experiență atât în domeniul tehnic, cât și în cel comercial. În conecință, personalul tehnic și de proiectare este unul creativ și dinamic, putând asimila până la 10-15 sortimente și echipamente noi.

Strategia de dezvoltare a afacerii

În ultimii ani, domeniul construcțiilor s-a menținut la un nivel relativ constant. Însă fluctuația acestuia depinde de mai mulți factori, precum dezvoltările private și de stat în domeniul rezidențial /non-rezidențial, al construcțiilor civile, de accesare de fonduri UE pentru infrastructura de transport, pentru energie, parcuri fotovoltaice și alte resurse energetice regenerabile, MHC-uri, hale industriale private și de stat, reparații și înlocuiri rețele.

În plus, această tendință se va menține și în următorii ani, existând totuși posibilități de creștere în domeniul energiei, în cel al infrastructurii din jurul autostrăzilor noi, în domeniu agricol – prin creșterea de hale și depozite frigorifice.

Strategia de dezvoltare a afacerii RCB Electro este axată pe investiții în tehnologie modernă, servicii de calitate, expertiză și inovație.

De aceea, strategia de dezvoltare a afacerii RCB Electro se desfășoară într-un ritm normal, fiind influențată de cerințele pieței, oportunitățile de dezvoltare, de intrare pe piețe noi din regiune, de accesare de produse noi.

„Suntem o firmă bine structurată și organizată, bine tehnologizată, cu un management  performant și care lucrează interactiv și prudent cu analize cost-beneficiu permanente, astfel încât să facem față șocurilor de criză actuale, dar și de crearea de noi oportunități pe piața din regiune”, completează directorul de vânzări-marketing al companiei.

Investiții constante

O parte a strategiei de dezvoltare a afacerii o reprezintă investițiile,  compania concentrându-se atât pe instruirea angajaților, cât și pe dotarea unităților de producție cu echipamente moderne.

Doar in acest an RCB Electro SA Bistrita a investit peste 2 Mil EUR in tehnologii noi , un nou soft nou de gestionare a afacerii integrat , o hala de productie de peste 700 MP , activand si un proiect cu fonduri UE de peste 1,5 Mil EUR pe IMM –uri .

Astfel, cele mai recente investiții efectuate de RCB Electro au vizat tehnologiile de fabricare a cablurilor, precum cele de date, coaxiale, cabluri cu rezistență mărită la propagarea focului (NHXH, N2XH, JBY), cabluri pentru domeniul feroviar cu AFER.

Pentru viitor, cu toate că cifra de afaceri înregistrată de companie la sfârșitul anului 2017 a depășit 29 de milioane de euro iar condițiile economice actuale din România sunt unele pozitive, pentru domeniul construcțiilor, anul 2018 a fost unul destul de greu. Din acest motiv, pentru anul în curs, conducerea RCB Electro 97 preconizează că cifra de afaceri de peste 31,5 mil EUR.

  • Calburi electrice

Contact