Companii inscrise

Cei mai importanti producatori

ROMBAT SA

Membru CCIBN

Rombat –  unicul producător de baterii auto din România
Lider pe piața bateriilor auto din România, Rombat are la activ aproape patru decenii de activitate, nenumărate premii și inovații.Compania Rombat se conduce după un principiu pe care niponii îl numesc ‘miriokuteki-hinshitsu’. Altfel spus, caută mereu să ofere clienților lor, mai mult decât s-ar aștepta aceștia. Acest lucru este posibil grație eforturilor permanente de a îmbunătăți calitatea produselor și a serviciilor prestate, prin investițiile într-un personal calificat și introducerea celor mai noi inovații din domeniu.

Incepand cu anul 1996 si pana in prezent toate vehiculele produse pe platforma Mioveni sunt echipate cu baterii produse la Rombat. Produsele raspund standardelor Renault si au fost dezvoltate de-a lungul timpului prin stransa colaborare a echipelor tehnice de la Rombat si Renault.

De-a lungul timpului, compania Rombat a fost evaluată de mai mulți experți internaționali, printre care auditori Dacia Renault după referențialul EAQF (evaluare-aptitudine-calitate-furnizor), obținând de fiecare dată un punctaj mare.

În 2006, revista e-Finance a declarat Rombat una dintre cele 81 de companii românești care prezintă cel mai scăzut grad de risc (A+), pe o perioadă de trei ani consecutivi, din cele 900 de companii mari din România, din breaslă.

Doi ani mai târziu, în 2008, Rombat a fost nominalizată ca furnizor oficial calificat pentru PSA Peugeot Slovacia. Iar în 2011 – furnizor calificat pentru Nissan Rusia.

În ultimii ani, Rombat a propus o nouă generație de baterii comerciale și auto – SUPERENDURANCE TEHNOLOGY.

Alege Rombat – unicul producător de baterii auto  și cel mai important reciclator de baterii din România. Astfel, vei contribui, alături de membrii companiei, la reducerea gradului de risc privind contaminarea mediului.

 

Citate:

 1. Cauți baterii auto de calitate care să protejeze totodată mediul ambiant? Alege Rombat.
 2. Bucură-te de bateriile auto profesioniste de la Rombat. Calitate și rezistență garantată.

 

Istoricul Rombat

 • 2018 Certificat conform International Automotive Task Force – IATF 16949:2016, cerinta obligatorie pentru a fi furnizor pentru productia de automobile. Standardul IATF 16949:2016, impreuna cu cerintele specifice clientilor OEM si standardul ISO 9001:2015 definesc sistemul de management al calitatii pentru furnizorii din industria automobilelor.

Demararea investitiei pentru o noua capacitate de productie pentru producerea celulelor si bateriilor Litiu-Ion

 • 2017 Nominalizarea ca furnizor de baterii EFB pentru Renault Revoz Novo Mesto

Nominalizarea ca furnizor pentru Ford Craiova

 • 2015 Modernizarea formării din capacitatea 1 de producție.

           Noua generație de baterii auto SUPERENDURANCE TEHNOLOGY.

 • 2014 Noua generație de baterii comerciale SUPERENDURANCE
 • 2013 Deschiderea oficială a noii capacitați de producție, destinată bateriilor avansate AGM și EFB.
 • 2012 Metair International Holdings Coöperatief U.A., parte a grupului sud-african Metair Investment Limited, cumpără 99% din acțiunile companiei.
 • 2011 Nominalizare Rombat ca furnizor calificat pentru Nissan Rusia.
 • 2010 Compania împlinește 30 de ani de activitate. Totodată se deschid încă 2 centre, ajungându-se astfel la un total de 9.
 • 2009 Compania pregătește proiectul “energie verde” prin investiții în micro-hidrocentrale.
 • 2008 Nominalizarea ca furnizor calificat pentru PSA Peugeot Slovacia. Se deschide primul Centru Rombat din țară, iar în scurt timp se inaugurează încă 4 centre. Astfel, compania poate oferi clienților din orașele Iași, Craiova, Ramnicu Valcea, Deva și Brașov un răspuns rapid la cererea de baterii din zonele respective. Rombat împreună cu Robert Turcescu și Rodica Culcer înițiază campania de CSR “Atinge Polul Pozitiv în Comunicare”, prin care se oferă presei locale un sprijin în pregătirea profeșională. Această campanie caștigă premiul de cea mai responsabilă campanie a anului 2008, în cadrul galei PR Award. Compania deschide Capacitatea II, validată de Renault, care crește cu 50 % capacitatea de producție.
 • 2007 Nominalizarea ca furnizor regional în panelul Renault. Compania înițiază campania “Cu bateriile încărcate pentru parcuri mai curate” în orașele Bistrița, Arad, Craiova și Constanța, o campanie de responsabilizare a tinerilor pentru un mediu mai curat. Se lansează bateriile Premier și Terra Profesșional.
 • 2006 Are loc la Paris întâlnirea furnizorilor Grupului Renault Nissan din toată lumea. Compania iși confirmă încă o dată poziția în cadrul acestui Grup. Potrivit revistei e-Finance, care se referă la un studiu realizat de Centrul Român de Modelare Economică – CERME, Rombat se numară printre cele 81 de companii românești performere, care prezintă cel mai scăzut grad de risc (A+), pe o perioadă de trei ani consecutivi, dintre cele circa 900 de companii foarte mari din România, cu peste 500 de salariați. Ia ființă compania «Rombat Automobile», al cărei obiect de activitate este comercializarea de autovehicule marca Volkswagen.
 • 2005 Rombat împlinește 25 de ani de activitate. De asemenea, obține pentru punctul său de lucru Rebat din Copșa Mică «Autorizația întegrată de mediu» de la Agenția Regională de Protecție a Mediului Șibiu. Astfel, compania se numară printre primele firme din România care au obținut această autorizație.
 • 2004 Livrarea primelor baterii în Rusia.
 • 2003 Autoritatea Feroviara Romînă (AFER) acordă companiei Autorizația de Furnizor Feroviar pentru produsele sale. Automobile Dacia Pitești lansează noul model Dacia Solenza, echipat cu baterii Rombat.
 • 2002 În perioada 1-5 iulie firma a fost auditată de compania DQS Germania pentru recertificarea sistemului de management al calității conform cerintelor ISO 9001 și pentru certificarea conform ISO/TS 16949, audit care a avut ca finalitate obținerea certificării. Echipa de auditori Dacia-Renault, evaluatori ai furnizorilor, a făcut o evaluare după referențialul EAQF (evaluare aptitudine calitate furnizor), iar Rombat a fost certificat ca furnizor de tip A cu 90 de puncte, din 100 posibile.
 • 2001 Punerea în funcțiune a unei linii continue pentru confecționarea plăcilor expandate. Compania obține certificatul de Management de Mediu efectuat de firma DQS Germania.
 • 1999 Rombat cu Gabriela Szabo înițiază campania “Rezistența campionilor”.
 • 1998 Modernizarea atelierului de formare și a liniei de finalizare.
 • 1997 Modernizarea și mărirea atelierului de montaj.
 • 1996 Compania devine societate pe acțiuni privatizată complet și unic furnizor pentru Automobile Dacia Pitești.
 • 1995 Modernizarea atelierului de montaj.
 • 1993 Modernizarea capacitații de păstare.
 • 1991 Rombat – societate pe acțiuni, proprietate de stat.
 • 1990 Întreprinderea de Acumulatoare Bistrița, proprietate de stat.
 • 1980 Acumulatorul Bistrița, secție în cadrul CICM, o companie de stat.
 • Baterii auto

Contact